Kattencafé Catmosphere

Eetplekken, Thailand

Entree: 100 THB / €2,60

Kattencafé Catmosphere

Chiang Mai | Thailand

Ex Straatkatten of uit het asiel

Je kunt er taartjes eten

Rustig bij komen van de drukte van de stad

In de ochtend lekker rustig

Heel veel katten

Ga naar de website

Mijn eerste kattencafé

Kroelen met katten

Waaaat, lees ik dat goed…een kattencafé in Chiang Mai DAAR MOET IK NAAR TOE. Ik als echte kattenlady (ja, zelf heb ik ook 2 draken) kon ik een bezoekje aan Catmosphere niet aan mij voorbij laten gaan. Dus op een ochtend dat ik niks in de planning had staan besloot ik de rust op te zoeken en de vele knuffels in ontvangst te gaan nemen. Welkome in Catmosphere…

Taart en Katten

Het is even zoeken als je op weg bent naar Catmosphere. In de vroege ochtend vertrok ik met een rode taxi richting het kattencafé. Helaas werd ik ergens afgezet waar helemaal geen café was. Na ongeveer 30 minuten lopen zoeken had ik eindelijk het café gevonden.

Een kleine entree

Bij binnenkomst betaal je kleine entree om binnen te mogen (dit is alleen nodig als je geen eten besteld). Ik betaalde alsnog, zie het als een donatie en dit is ook om de katten de beste zorg te kunnen geven. Je desinfecteert ook je handen om te zorgen dat je geen andere geuren mee naar binnen neemt. Ook moet je bij binnenkomst je schoenen uit doen. Daarvoor in de plaatst krijg je heerlijke pantoffels aan.

Kattenparadijs

Als je binnen komt heeft het café een aantal regels. Wil je bv een kat oppakken om te knuffelen, vraag dit dan eerst even aan een medewerker. Elke kat vindt iets anders fijn. Sommige katten vinden het alleen fijn om aangehaald te worden, sommige vinden het weer fijn om opgepakt te worden. Ze vragen aan alle gasten om de wensen van de kat te respecteren. We zijn uiteindelijk ook in hun huis.

Toen ik binnen kwam hing er een fijne rust. Er was nog niemand binnen dus ik kon een mooi rustig plekje uitzoeken. Gelijk toen ik zat kwam er al één van de katten een knuffel geven. O wat is dit fijn na een paar hele drukke dagen.

Smoothie en taart eten tussen de katten

Ondertussen bestelde ik een smoothie en een stuk taart. Catmosphere heeft een kleine betaalbare menukaart. Je eet gewoon tussen de katten dus houd je eten en drinken goed in de gaten. Tevens mogen de katten niks eten maar hier word goed op gelet door de medewerkers.

Catmosphere maakt gebruik van drie verschillende ruimtes. Een ruimte waar je met de katten kunt zijn en de andere ruimte waar katten zich terug kunnen trekken als ze geen zin hebben in mensen. Ook is er een aparte ruimte waar de kattenbakken staan. Deze worden ook meerdere keren per dag schoongemaakt.

Wat moet je weten als Catmosphere bezoekt

Altijd fijn om een aantal dingen te weten als je het kattencafé bezoekt.

  • Respecteer de katten en de omgeving.
  • Kinderen zijn toegelaten mist er goed gelet word op de kinderen want soms kunnen kinderen zonder dat ze het slecht bedoelen ruw zijn.
  • Kinderen zijn welkom als ze 5 jaar en ouder zijn. Dit is voor de veiligheid van de kinderen en van de katten.
  • Katten mag je niet zomaar oppakken. Vraag dit eerst aan de medewerkers.
  • Je kan hier goed eten en drinken maar hou je spullen goed in de gaten.
  • Foto’s nemen mag, graag zelfs maar wel zonder flits.
  • Eigen katten meenemen mag niet dit i.v.m. de gezondheid van de katten die er wonen.
  • In de ochtend is het rustiger dan in de middag en ze laten maar een aantal mensen per keer binnen dus ben er op tijd bij.
  • Er zijn in totaal 22 katten. Hier onder een overzicht met alle inwoners.

Dit was voor het eerst dat ik in mijn leven een kattencafé bezocht maar ongeacht dat ik zelf twee schatten van katten heb, ben ik zeker van plan om vaker een kattencafé te bezoeken.

Wat ik mooi vindt van Catmosphere is dat alle katten zijn geadopteerd. Ze komen uit een asiel maar er zijn ook katten van de straat gered. Ze krijgen hier een veilig huis met aandacht die ze verdienen. Natuurlijk word er van te voren goed gekeken voordat er een nieuwe kat wordt toegelaten.

ADRES

Adres: Catmosphere ligt op 233/5 Huay Kaew Road naast de Chiang Mai Universiteit

Elke dag van 10 am tot 8 pm.

COMBINEER HET MET

Meer toffe eetplekjes

Eten & Drinken

Laat hier je recensie of reactie achter