TOT 2 personen
Vide met klikbare trap

Winterswijk – Nederland

Ligging: op een erf buiten Winterswijk
Slaapkamers: vide, te bereiken met een trap, niet geschikt voor minderinvalide
Verwarming: houtkachel
Fietsen: aanwezig
Bereik: ligt achteraf
Huisdieren: toegestaan
Ontbijt: inbegrepen bij de eerste overnachting
Wifi: niet aanwezig

Heksenhuisje | slapen in een oud bakhuisje

Dit kleine knusse huisje gaat onder verschillende namen door het leven. Zo noemen vele het een heksenhuisje en andere weer het huisje van Hans en Grietje maar officieel is het een oud bakhuisje. De Vrolijke Haan is van Marsha en Siebe, twee lieve mensen die met al hun liefde dit huisje hebben omgetoverd tot een hele speciale overnachtingsmogelijkheid.

Een oud bakhuiske

Het is een oud bakhuisje, waar vroeger dus brood in werd gebakken. Het was vaak een bijgebouw van een boederij of landhuis. In het bakhuisje kan je de bakoven vinden. Men bakte hier hun brood of koek ivm het brandgevaar. Tegenwoordig zie je er nog maar een paar door heel Nederland en vele zijn omgebouwd tot schuur, werkplaatst of tot verval gelaten. Gelukkig hebben Marsha en Siebe er voor gekozen om dit oude bakhuisje om te toveren en het een nieuwe bestemming te geven.

Andere benamingen voor bakhuisje zijn ook wel een stookhut, stookhok of een bakspieker.

Slapen in een oud bakhuisje
Slapen in een oud bakhuisje

Back to basic

Als je verblijft bij de Vrolijke Haan in het bakhuisje dan heb je geen tv, wifi of andere luxe dingen. Wat je er wel hebt, is een aantal gezelschapsspellen, een heerlijke houtkachel, enkele boeken en het gezelschap van twee Friese paarden. In de zomer kun je heerlijk buiten zitten en een haartvuurtje maken waar je kunt genieten van de heerlijke zomeravonden.

In de herfst/winter maak je het binnen gezellig met een aantal kaarsjes en speel je samen een bordspel of los net als ons een moord op met een Crimibox.

Zelf koken Mascha en Siebe ook nog op hout en proberen ze alles zo egologisch mogelijk te maken. Op het moment van schrijven zijn ze nog een verblijf aan het bijbouwen en die is meer gericht op duurzaamheid. Ze hebben prachtige plannen en ik kan niet wachten om daar een nachtje te slapen.

Slapen in een oud bakhuisje
Slapen in een oud bakhuisje

Heerlijk vers ontbijt

Had ik je al verteld dat Marsha en Siebe er alles aan doen om je een fijn verblijf te geven? Je krijgt één keer een (gratis) ontbijt en daarbij wordt er rekening gehouden met allergieen, veganisme of andere zaken die belangrijk zijn. Ik kreeg bv een vegan spread uit Duitsland en die was erg lekker.

Terug in de tijd met Siebe

Ik ben van mening dat de mensen die het verhuren de plek kunnen maken of breken. Siebe is een man met een prachtige geschiedenis die begon in Gouda. Hij vertelde prachtige verhalen over hoe hij zijn jeugd heeft ervaren. Deze man kan uren en uren doorpraten en je helemaal meenemen in zijn verhaal. Hij straalt helemaal en je kunt zien hoe trots hij is. Ik nam dan ook graag de tijd om te luisteren naar zijn stukje geschiedenis.

Slapen in een oud bakhuisje
Slapen in een oud bakhuisje

Ontdek de natuur bij Winterswijk

De Vrolijke Haan ligt in een omgeving omringt door natuur. Zo heb je hier verschillende natuurgebieden waar je uren kunt wandelen en fietsen. Zo heb je in de omgeving veel unieke veengebieden. Op loopafstand heb je de Koerenburgenveen. Een prachtig veengebied die je alleen per voet kunt ontdekken. Vergeet ook niet de prachtige Bekendelle en het Buskerbos te ontdekken. Twee bossen die doorkruist worden door rivier Boven Slinge en waarbij je even niet in Nederlans waant.

Overnachten in het heksenhuisje

Overnachten in dit heksenhuisje is een belevennis, een heerlijk nachtje weg. Het heeft alles wat je nodig hebt om even te unpluggen en weg te zijn van alles. Al vanaf 65 euro per nacht kun je al verblijven in deze toffe hotspot.

Tof overnachten in een