Twee persoons kamers
Vijf verschillende thema kamers

Oldebroek – Nederland

Ligging: centrum Oldebroek
Slaapkamers: vijf verschillende kamers met een boxspring
Bereik: openbaarvervoer en gratis parkeerplaats
Huisdieren: niet toegestaan
Invalide: er is een lift aanwezig
Ontbijt: inbegrepen
Wifi: gratis

Slapen bij DKW | toffe Bed & Breakfast aan de Veluwe

Je hebt mooie bed and breakfast en dan heb je Slapen bij DKW. Een pareltje voor in de boeken, eentje waar je wilt slapen. Onderverdeeld in vijf unieke kamers met ieder in een eigen stijl. Ik ging er slapen, één nachtje was te kort en ik wil terug. Kom ik neem je mee.

Een 19e eeuwse pastorie uit 1850

Pal aan de Veluwe in hartje Oldebroek staat een prachtig oud pand verstopt. Je rijd er zo voorbij als je niet op let maar als je het eenmaal in je vizier hebt krijg je het niet meer van je netvlies. Als je de oprijlaan nader heb je het gevoel even een aantal jaar terug te reizen in de tijd. Het doet iets ouds maar ook gelijk iets nieuws aan.

Oud en nieuw gecombineerd

De familie achter deze prachtige bed and breakfast hadden al een tijdje een oog op dit pand. “Als dit ooit te koop komt te staan, dan kopen we het”. Toen het eenmaal zover was, maakten ze hun droom ook gelijk waar. Ze wilden de geschiedenis van het pand behouden en het in ere gaan herstellen. Wat het één jaar geleden het zou gaan worden was toen nog niet duidelijk maar toen het eenmaal vorm begon te krijgen wisten ze gelijk dat het een bed and breakfast zou gaan worden.

Als je door het prachtige pand loopt zie je overal terug dat ze de karakteristieke details van het pand goed hebben weten te behouden. De houten balken, de krakende trap en de mooie buitengevel. Dit is verder prachtig combineert met het moderne van nu.

Slapen bij DKW aan de Veluwe

Sfeervolle kamers met veel details

Toen ik op de website van Slapen bij DKW keek wist ik gelijk in welke kamer ik wilde slapen. Stuk voor stuk zijn om door een ringetje te halen en echt waanzinnig goed en mooi ingericht. Echt een tof slaapplekje voor wie van details houdt. En een fijn bed – want ooh wat sliep het lekker.

Black Truffle

De kamer waar ik wilde en ben gaan slapen; de Black Truffle. Op de website is de kamer al mooi maar in het echt – ik stond even met een mond vol tanden. Wauw! Bij binnenkomst hing er een heerlijke geur (later gekocht bij de winkel van DKW) en aan alles is gedacht. Zoals Slapen bij DKW het zelf noemt, Koninklijk chique. De authentieke muren en balken van de pastorie komen er goed in terug en het is met erg mooie warme kleuren tot een prachtige combinatie gebracht. Verder heb je mooi uitzicht op de dorpskerk en een inloopdouche (met regendouche 😉

Tundra

Eén van de grootste kamers, de Tundra. Wat deze kamer zo speciaal maakt is toch wel de badkamer. Deze ligt namelijk verstopt in een kast, ook wel een kast die ze tijdens het verbouwen hebben gevonden. De verborgen badkamer maakt deze kamer uniek!

Praliné

Warme kleuren, sfeervol ingericht en weer een badkamer waar je u tegen zegt. De combinatie van roest en okergele elementen maakt de kamer een kamer met karakter. Ik bleef hier maar rond kijken omdat ik elke keer weer een ander mooi detail zag.

Old Romance

Hou je van oud roze dan moet je zeker in deze kamer te gaan overnachten. Dit is wel één van de kleinste kamers maar gelijk ook de kamer die heel knus is. Neem plek in een van de heerlijke stoelen en geniet van een kopje koffie.

Black Hills

De laatste van de vijf is de Black Hills en doet de naam eer aan. Deze kamer heeft een prachtige inloop badkamer en is mooi afgestyled met natuurlijke elementen en kleuren zoals grijs, hout en warme groentinten.

Helemaal tot rust komen

Een plek om helemaal in weg te dromen, dat is Slapen bij DKW wel. Echt alles is zo perfect in evenwicht gebracht dat je haast niet kunt geloven dat je hier echt mag en kunt slapen. Op de kamer is aan alles gedacht. Bij mij hing er een badjas, lag er een zeepbar en shampoobar klaar en kon ik een heerlijk kopje thee klaar maken.

Van avondeten tot aan bordspellen

Natuurlijk is een avond niet compleet zonder heerlijk eten. Wij bestelden ons eten bij Italiaan …. in Elburg. We genoten van een pizza met als toetje tiramisu. Daarna was het tijd voor een fanatieke bordspellen en Mario Kart avond. We hebben tot in de laten uurtjes ons zelf goed kunnen vermaken.

Ontbijten in de serre

Je kent het wel. In de vroege ochtend wakker worden en dat er dan een ontbijtje voor je klaar staat. Dat is slapen in een bed and breakfast. Heerlijk in de watten gelegd worden. Ook bij Slapen bij DKW kun je rekenen op een heerlijk ontbijt, afgestemd op jouw wensen en ook echt heel uitgebreid.

Wat te doen in de omgeving

Slapen bij DKW ligt aan de Veluwe en op een paar kilometer afstand van de Hanzestad Elburg. Je kunt vanuit hier perfect de omgeving gaan verkennen op de fiets of ga naar de Dellen, een prachtig stukje Veluwse natuur en maak daar een mooie wandeling. De dag kan je dan perfect afsluiten in Elburg, vooral in de zomer is het hier heerlijk vertoeven.