tot 4 personen
Stapelbed en bedbank voor twee personen

Balkburg – Nederland

Ligging: op camping Se-Es-An – buitenaf, aan het bos
Slaapkamers: één ruimte
Bereik: ligt buitenaf
Huisdieren: niet toegestaan
Ontbijt: niet inbegrepen
Wifi: gratis

Slapen in een Sky Cabin bij Si-Es-An

Wauw! Wat een gave plek en wat een lekker weer hadden wij zo eind maart. Samen met Heidi verbleef ik een nachtje in deze te gekke Sky Cabin. Het was die dag 23 graden en dat voelde we wel. Lekker genieten met een shirtje aan en een koud biertje in de hand. Kom ik neem je weer mee!

Sky Cabin aan de rand van het bos

Je hebt plekjes waar je wel langer zou willen blijven en deze Sky Cabin is er daar eentje van. Dit slaapplekje staat op een camping maar hiervan heb je geen idee als je er verblijft. Het zit een beetje verstopt tussen andere toffe overnachtingen en dat is in dit geval juist goed. Wil je naar de wc of even heerlijk douche? Dan heb je dat allemaal gewoon in de Sky Cabin en hoef je niet het terrein over ;).

Verder hoor je de vogels fluiten en de specht tikken en dit is gelijk het voordeel van deze Sky Cabin. Het enige wat er tussen jou en het bos bevindt is een zandweg. Dus wil je in de vroege ochtend een heerlijke wandeling maken, dan kan dat!

Overnachten in een Sky Cabin Si Es An

Zonnestralen op onze snoeten

Ik was zo blij als een kind toen ik de temperaturen zag voor onze overnachting. Het is natuurlijk fijn als het droog is maar als je dan als cadeautje 20+ graden eind maart krijgt, dan kan je je geluk niet op. Buiten de Sky Cabin staat er ook een houten bankje die je kunt gebruiken als je eigen privé terras. Daar maakte wij dan ook gelijk goed gebruik van.

Eten bestellen in Meppel

Het ligt misschien wat uit de richting en het is vanuit de camping 20 minuten rijden maar het is echt de moeite waard. Omdat we geen zin hadden om te koken besloten we te bestellen bij De Brasserie in Meppel. We gingen voor noedels en een salade. Omdat we nog een stuk terug moesten rijden hadden we iets gekozen wat we ook koud zouden kunnen eten. En mensen – wat was dit lekker. Echt een dikke aanrader.

Ooh en vergeet een lekker drankje niet. Het was echt zo’n typische warme zomeravond waarbij je nog lang in de avond buiten kon zitten.

Van binnen en buiten

De buitenkant van deze toffe Sky Cabin is wel de blikvanger. Toen de zon er ook nog eens op scheen werd het alleen maar mooier en mooier. Het is natuurlijk glamping en ook de binnenkant is daar goed op afgestemd. Je hebt een keuken, een stapelbed, een bank die tot een tweepersoonsbed opgemaakt kan worden, douche en toilet. Ook heb je wat opbergruimte en de ronde vormen van de Sky Cabin komen mooi terug in het interieur.

Het getik van een specht als wekker

Iets wat ik niet direct had verwacht maar het bed sliep heerlijk. In de vroege ochtend hadden we bewust niet onze wekker gezet omdat we wilde uitslapen. Maar helaas pindakaas want de specht dacht daar anders over. Dit is toch wel gelijk het mooie van dichtbij de natuur slapen. Het getik van een specht als wekker. Wat wil je nog meer?

Nog meer ontdekken bij Balkburg

Camping Si-Es-An ligt bij het dorpje Balkburg en dat betekent dat het hier omringt wordt met prachtige natuur. Je kan vanuit de camping meerdere wandelingen maken. Zelf ging ik wandelen bij de Meeuwenveen en Takkenhoogte. Een prachtig stukje natuur met veel Schotse Hooglanders. Op 30 minuten rijden ligt ook Nationaal Park Dwingelderveld en meer richting het zuiden Vecht- en Beneden Reggegebied. Genoeg te doen dus!

Meeuwenveen en Takkenhoogte

Tof overnachten in een