Kamers tot 4 personen
Romantische comfortkamer | Ruime deluxkamer | Familiekamer

Alphen aan den Rijn – Nederland

Ligging: centrum Alphen a/d Rijn
Slaapkamers: verschillende kamers, verschillend ingericht
Bereik: goed, ligt dichtbij centraal station
Huisdieren: niet toegestaan
Ontbijt: niet in begrepen, goed
Invalide: geen lift, familiekamer op begane grond
Wifi: gratis

Stadsherberg Alphen | Boutique Hotel

Middenin het Groene Hart ligt het dorp Alphen aan den Rijn en in het centrum van dit dorpje staat een erg mooi oud pand dat is omgetoverd tot een knus romantisch boutique hotel: Stadsherberg Alphen. Bij binnenkomst stuift er een heerlijke frisse geur op je af en dit blijkt na de rondleiding door het hele hotel te hangen. Alles maar dan ook alles klopt in dit hotel en Toffe Hotspots mocht er een nachtje komen slapen.

Alles is perfect op elkaar afgestemd

Als je binnenkomt merk je het gelijk al op. Alles is perfect op elkaar afgestemd. Het is knus en het heeft een romantisch randje. Het is niet to much maar net genoeg en dat maakt een overnachting in Stadsherberg Alphen zo fijn. Samen met de liefde, partner of met een vriendin. Ik noem het slapen op een wolkje vol romantiek.

Stadsherberg Alphen Boutique Hotel

Prachtig gestylde kamers

Laten het nu eens hebben over de kamers. WAUW! Hoe krijg je kamers zo mooi gestyled, elke kamer anders maar zo samen één. Elke kamer heeft bv een andere kleur op de muur en is het bed anders opgemaakt.

Comfortkamer met houten balken

De kleinste of them all zijn de comfortkamers helemaal boven. Ze zijn klein maar wel heel fijn en de plafonds zijn voorzien van die prachtig oude houten balken. Het vleugje romantiek voel je hier echt.

Ruime luxe kamers

Deze kamers zijn een stukje meer dan de comfortkamers maar net zo mooi, fijn ingericht met mooie details. Wat dacht je van een romantische kamer met vleugje roze en een groot balkon of van de nog grotere luxe kamer met heerlijke inloopdouche?

Stadsherberg Alphen Boutique Hotel

Familiekamer met bad

Last but not least is de familiekamer met bad en bedstee. Want zelfs als gezin moet je toch een heerlijk weekendje weg kunnen in zo mooi boutique hotel. Zie jij jezelf al helemaal relax een bad nemen als je kids lekker aan het spelen zijn buiten? Dit is genieten!

Van Frankrijk terug naar Nederland

Na 20 jaar besluiten om terug naar Nederland te komen om hier hun nieuwe droom te verwezenlijken. Frankrijk was voor de eigenaren van de Stadsherberg Alphen 20 jaar hun thuis, ze hadden een prachtige camping maar de hunker naar iets anders was sterk aanwezig. Het eindresultaat van hun avontuur is dit prachtige boutique hotel in hartje Alphen aan den Rijn.

Stadsherberg Alphen Boutique Hotel
Stadsherberg Alphen

Overheerlijk eten bij Stadsherberg Alphen

Had ik je al verteld dat je heerlijk kunt eten bij Stadsherberg Alphen? Het eten is om van de smullen en om je vingers bij af te likken. De eigenaresse staat met veel passie voor jou in de keuken en maakt een heerlijke maaltijd voor je klaar die je zelf kunt afhalen bij het restaurant om deze knus op je kamer op te eten (feb 2021).

We zullen het ontbijt ook maar even noemen want ooh wat was dit weer lekker. Net als het diner wordt het ontbijt ook met veel liefde en passie voor je klaargemaakt. Wat wilt een mens nog meer dan goed eten.

Stadsherberg Alphen

Hotspots Alphen aan den Rijn

Groot is het centrum van Alphen aan den Rijn niet maar wel knus en er komen steeds meer toffe hotspots bij. Na een kleine dorpskernwandeling komen we een handje vol leuke lunchrooms en restaurants tegen. Daarbij kan je denken dat je kunt gaan lunchen in geheel Deense stijl bij Knøss of wil je geheel vegetarisch ga dan lunchen bij Maggie Blue. Of wat dacht je ervan om je dag te beginnen met een echte Pastel de nata uit Portugal bij Gastrobar Limão!

Hotspots Alphen aan den Rijn

Ontdek het Groene Hart

Ga wandelen, fietsen of maak een roadtrip want deze Toffe Hotspot ligt middenin het Groene Hart. Je loopt zo het centrum uit en komt uit op de uitgestrekte polder. Bezoek zeker even de Molenviergang Aarlanderveen, vergeet tijdens je wandeling niet je waterdichte schoenen of laarzen. Want dit stukje (unieke) typische Nederlandse ambacht mag je niet missen en wie weet zie je net als wij ook een Molenaar aan het werk.

De omgeving bij Alphen aan den Rijn heeft veel te bieden en je kunt je er zeker meer dan een week goed vermaken. Binnen 30 minuten ben je bij het strand, op 15 minuten zit je in Leiden en wil je meer natuur dan ligt de Nieuwkoopse Plassen naast de deur en raad ik een wandeling door de Meie ook erg aan.

Molenviergang Aarlanderveen